Henning Christensen

Beretning om Henning Christensen

Født 30. august 1930

af Jutta Olsen

Adresse: Nordvangs Allé 12, Glostrup.

Viet 15. juni 1951 i Flintholm Kirke, Frederiksberg med Jutta Olsen.

Carls søn Henning hedder Christensen efter sin mor, der ganske vist siden hen 11. oktober 1931 i Avnslev Kirke giftede sig med Rudolf Frants August Herman Christensen, der ikke er i familie med de efterfølgende Christensen’er.
Henning kender ikke sin far. Han ved kun, at han skulle hedde: Herluf Holmø Jørgensen. Han har henvendt sig til Rigshospitalet (det var en såkaldt hemmelig fødsel før 1938), men blev her henvist til Kirkeministeriet, der viste tilbage til Rigshospitalet. Fik denne gang bedre hjælp. De har vitterlig ingen oplysninger (for at beskytte faderen). Kunne med sin mor (der er dement) stille hos en notar, hvor hun skulle forlange hemmelighedsholdelsen ophævet. (Der er noget her, der ikke stemmer). Fik at vide, at på Landsarkivet skulle oplysningerne være. Man kan dog kun pænt anmode om oplysninger. Vi har ikke fundet ud af noget endnu.

Henning voksede op i Nyborg med sin mor og stedfader, som også hed Christensen.
Han måtte, fra han var ganske lille, 7 år gammel og fra den 1. skoledag, hjælpe med til familiens underhold (der var 5 børn). Han var avisbud i en kiosk, som udnyttede ham på det groveste for 4 kr. om ugen, uden at han fik hjælp hjemmefra.
Skolen blandede sig og fik ham på realskole, men glemte at sørge for de økonomiske muligheder.
Arbejdede snart efter på et ægpakkeri.
Var også på Nyborg Avis med tilfældigt arbejde. Blandt andet korrekturlæsning. Fik her lyst til at gå avisvejen.

l 1946 blev han 15 år gammel sendt alene til København på et lærlingehjem for at begynde som sætter eller lignende. Forstanderen her erklærede, at han kunne blive maskinarbejder og dermed basta. Det havde Henning ikke lyst til, men han kunne ikke tage tilbage. Der var ikke plads i Nyborg til ham.
Han havde arbejde ved siden af i lærlingetiden for lærlingelønnen var det første år 9 øre i timen (der findes skriftligt bevis). Skatten var 1,80 kr. for hele året. Han var sjældent mæt og altid træt.

Blev smittet med Tuberkulose. Kom på Frederiksberg Hospital og blev her helbredt for et mildt tilfælde. Her mødtes Jutta (der var indlagt med børnesår, som Jutta fik, da hun var med til at behandle mine små brødre for dette) og Henning, og de har holdt sammen siden.

Henning skulle fortsætte sin læretid, men blev igen skidt behandlet med krav om et ekstra læreår udover sygeperioden.
Han gik, men blev dog udlært et andet sted til normal tid.

Syntes stadig ikke om faget. Blev derefter tekniker i National Kasseapparater, og efter kort tid havde han eget distrikt. Var der i 10 år. Firmaet fulgte ikke med tiden og havde en nærig ledelse uden viden om de afstande, der efterhånden var blevet i København, så han måtte køre på sin egen knallert med tungt værktøj i al slags vejr, trods det at han fik guldmedalje fra Amerika for sin indsats.
Dette firma var ved at køre i sænk.
Henning stoppede, mens tid var, og vi købte kiosk, vin og tobaksforretning i Glostrup nær vort hus på Nørre Allé nr. 78.
Måtte samtidig holde op med biludlejningen, da vi begge var hårdt bundne i forretningen.
Det var et slæb, men især i begyndelsen også morsomt.
Ingen af os kunne holde til det i længden, og efter 14 år solgte vi.
Den havde dog givet et godt økonomisk rygstød, men var for barsk ved helbredet.

Det blev til næsten 3 års rekreation for egen regning, før vi begyndte at arbejde igen.
Henning arbejdede derefter deltids i 6 år i en frimærkeforretning.
Blev pensionist igen for egen regning. Er nu folkepensionist.

Vi er eksperter i billig levevis f.eks. vort telt på taget af bilen. Med dette har vi set både en del af Europa, Færøerne, Island og især Skandinavien.
Nu har han meget travlt med egne gøremål.

Skrevet af Jutta Olsen


Jutta og Henning fik 3 børn: Asger, Birger og Erling.